OM AFTERDROP

Om Daniel Treptow

Kort om mig

Jag heter Daniel Treptow och har badat och simmat i kallt vatten i minst 10 år, första åren med våtdräkt. Det var troligtvis min dragningskraft till att söka efter utmaningar, tänja på gränser, se vad min kropp tål som fick mig att börja med kallvattensim.

Jag har tävlat i både SM samt VM i kallvattensim eller vintersim som det också kallas, det delar jag med mig om här.

I ärlighetens namn hyser jag en hatkärlek till att gå i det kalla vattnet. När jag står där i mina badbyxor och precis är på väg att sätta ner foten i vattnet så skriker varenda cell i mig att låta bli. Jag är egentligen en riktig badkruka och är därför i princip alltid sist i vattnet.

Daniel Treptow
Vintersimma i grupp

En euforisk känsla

Anledningen till att jag pressar mig själv ut i vattnen är den euforiska känslan det ger mig. Jag älskar havet när jag väl kommit ut i vattnet och varje gång jag beger mig hemåt igen så längtar jag redan tillbaka.

Värdefull gemenskap

Resan mot att få fler att testa vår fantastiska sport gör jag inte ensam. Nya och gamla vänner ger mig stöd och inspiration till att ta Afterdrop framåt mot målet att växa sporten i Sverige. Vi simmar tillsammans och diskuterar ofta kring vilka material och saker som behövs för att göra simningen säkrare och mer bekväm.

Vi är en salig blandning av människor med olika bakgrund men ändå har vi fantastiskt roligt varje gång vi träffas. Alla är välkomna i gruppen, från nybörjare till elit och ung som gammal. Är du intresserad av att vara med i gruppen

Skicka en förfrågan till:
Varberg Ice- & Winterswimmers på Facebook

Dela med mig av den kunskap jag besitter

Via Afterdrop vill jag förmedla så mycket kunskap jag kan. Allt ifrån hur en nybörjare kan ta första stegen till att börja med kallvattensim till produktrekommendationer för en elitsimmare.

För mig är säkerhet och trygghet jätteviktigt när man är i och runt vatten. Det är något som Afterdrop lägger stor vikt vid så kallvattensimmet utövas på ett korrekt sätt.

Till vår webbutik

Kunskap kallvattensimning vintersimning After Drop