OM AFTERDROP

Om Varberg Ice- and Winter swimmers

Vilka är vi?

Varberg Ice and Winterswimmers Kallbad Varberg, är en grupp för oss i Varberg med omnejd som älskar att simma i hav och sjö med temperatur under 10 grader. 

Vi vill inspirera, informera samt underlätta för de som vill bada med sällskap i kallt vatten. Med eller utan våtdräkt, kort dopp eller längre simning, det spelar ingen roll. Var och en badar på sina villkor och sätter sina egna mål samt gränser.

Getterön frost
Barnens Badstrand ankor

Hälsa och säkerhet

Det finns många hälsofrämjande faktorer med kallbad, is- och vintersim. I gruppen informerar vi om hypotermi (djup nedkylning), samt vikten av att andas på rätt sätt och återhämtningen efter att man har utsatt kroppen för nerkylning.

Man ångrar aldrig ett dopp, det låter kanske klyshigt men det är ett faktum. Kroppen mår så bra och fylls av energi efter ett kallbad. Det kalla vattnet är också ångestdämpande, kan lindra ledvärk samt stärker vårt immunförsvar.

Uppskatta kallt vatten

Genom acklimatisering kan man lära sig att uppskatta kylan. Att uppskatta att simma och/eller bada i det kalla vattnet är den gemensamma faktorn för alla i gruppen.

Målet för en del av oss är att antingen utöka tiden i vattnet eller att simma längre distanser, för några är det bara att få ligga i det kalla vattnet och njuta så länge man kan för stunden.

Getterön snö på brygga
Undersida-testbild

Tävling och regler

 Att ha ambitionen att träna och tävla uppskattas och vi stöttar varandra med våra olika målsättningar. Flera av oss har erfarenhet från både nationella och internationella tävlingar. Vi följer IWSA:s och IISA:s regler samt SLS bad- och isvettsregler

 

Gemensamma bad

På vår facebooksida “Warberg Ice- and Winterswimmers Kallbad Varberg”, lägger vi ut när och var vi träffas, det kan vara spontana dopp eller mer planerade träffar.
 
Vi delar upplevelser och har det trevligt tillsammans och vi har alltid nära till skratt.
Simmar utanför Kåsa